Economia

L'IPC baixa 6 dècimes al gener però la taxa interanual se situa en el 4,4%

Consum

El cost de la vida ha estat una mica més barat al gener que al desembre. Concretament, l'índex de preus al consum (IPC) ha baixat al gener un 0,6%, segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).
Ara bé, si es compara amb els preus de fa un any, viure a Catalunya és ara un 4,4% més car, és a dir, una dècima per sobre de la inflació interanual en el conjunt de l'Estat, que ja és la més alta des del 1995.

L'índex de preus al consum acostuma a baixar el primer mes de l'any per l'efecte de les rebaixes i es deu sobretot als preus del vestit i el calçat, que enguany han descendit l'11,9%. En canvi, l'alcohol i el tabac, amb un 2,1%, van ser els productes del cistell que més van pujar.

En el conjunt de l'Estat, l'IPC també va baixar sis dècimes el mes passat, i la taxa interanual de la inflació es va situar en el 4,3%, una dècima per sobre de la registrada el desembre i la cota més alta des del 1995.

De fet, els preus han baixat en totes les comunitats autònomes, especialment a Navarra i la Rioja, on van caure l'1,1%. En canvi, la rebaixa ha estat més minsa a les Balears i les Canàries, d'un 0,4%, o a Madrid, on només s'ha retallat de tres dècimes.

Els que més pugen
Respecte a la taxa d'inflació interanual, la més alta és la de Castella-la Manxa i Cantàbria, on els preus s'han apujat un 4,7% en els últims 12 mesos. Aragó, amb un 4,6, i Astúries i Castella-Lleó, amb un 4,5%, són les altres comunitats on més s'ha encarit la vida.

En els últims llocs d'aquesta llista, amb els índexs més baixos, hi ha les Illes Balears, amb un 3,8%, a més de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, amb el 3,4 i el 3,5%, respectivament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA