Economia

Mas i Puigcercós veuen invasió de competències en les subvencions

Habitatge

L'anunci dels ajuts al lloguer que van fer el president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, i la ministra d'Habitatge, Carme Chacón, van aixecar ahir una considerable polseguera. Des de CiU, el seu líder, Artur Mas, va acusar el PSOE de "laminar competències de Catalunya" per "donar aire" a Chacón com a futura candidata socialista al Congrés. El dirigent nacionalista va denunciar el "silenci còmplice" del govern i el seu president, José Montilla.

El conseller de Governació, Joan Puigcercós, també va opinar que els ajuts del govern espanyol "trepitgen competències" de la Generalitat, i els va qualificar de "pròpies del circ electoral". Segons Puigcercós, "han agafat un model de les comunitats autònomes que ja existia i l'han aplicat a Madrid".

Defensar el superàvit
El mateix Zapatero va sortir al pas de les acusacions de posar en risc el superàvit pressupostari amb les mesures socials que ha anat proposant quan falten sis mesos per a les eleccions. El president espanyol es va declarar "ferm defensor" de l'equilibri dels pressupostos, i va insistir que les mesures que ha plantejat "són noves": "Si hi ha un finançament nou, per la via dels ingressos i per la de la declaració de la renda, és evident que hi ha una política nova", va dir.

Chacón va intentar rebatre les crítiques que els ajuts només incideixen en la demanda assegurant que el proper pla de l'habitatge del govern central inclourà garanties als propietaris dels pisos de lloguer pel que fa a desperfectes, impagaments i desnonaments, amb l'objectiu que hi hagi més oferta de pisos de lloguer

El ministre d'Economia, Pedro Solbes, que darrerament ha anat criticant les mesures socials del seu govern a mesura que s'anaven anunciant, ha dit que "hi haurà finançament" per a fer "tot allò a que el govern s'ha compromès". Amb tot, va recordar que "una aportació generalitzada de recursos tindria un impacte sobre els preus". CCOO va expressar preocupació pel fet que els ajuts puguin apujar els lloguers.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA

La pedregada afecta més de 1.400 hectàrees de fruita dolça del Segrià

Lleida