Economia

La crisi de Vueling porta a suspendre'n la cotització

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) va suspendre ahir de cotització l'aerolínia de baix cost catalana Vueling després que diumenge circulés el rumor, confirmat ahir al vespre, que la companyia estava a punt d'anunciar una nova revisió a la baixa, o profit warning, dels seus resultats per a aquest any.
Concretament, Vueling preveu que el seu EBITDAR (beneficis abans d'impostos, amortitzacions i pagament del lloguer dels avions) sigui inferior als 23 milions d'euros anunciats a l'agost i fins i tot preveu un EBITDAR negatiu de fins a 10 milions d'euros, en el pitjor dels escenaris, segons la informació que va remetre la companyia a la CNMV.

El regulador va reclamar ahir aquesta informació a Vueling i va suspendre les accions de l'aerolínia abans de l'inici de la sessió de la borsa fins a rebre la resposta, segons fonts de la companyia. No obstant, la low cost no va remetre la informació requerida fins després del tancament de la sessió borsària, motiu pel qual no va cotitzar en tot el dia. Avui la companyia espera cotitzar amb tota normalitat.

La crisi de Vueling es va obrir precisament quan va fer un primer profit warning al mes d'agost que va provocar una caiguda d'un 30% de les seves accions en un dia i de més del 50% fins ara. L'EBITDAR previst fins aleshores era de 95 milions d'euros i la companyia va revisar la xifra fins a deixar-la entre23 i 42 milions d'euros. Això va portar a una crisi interna que es va tancar amb la dimissió del president de Vueling, Josep Miquel Abad, i de la resta de consellers que representaven Inversiones Hemisferio, primer accionista de la companyia, propietat del grup editorial Planeta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.