Economia

Els deutes de les famílies amoïnen poc Solbes

El secretari d'Estat d'Hisenda ha informat que l'Estat ha registrat fins a l'agost un superàvit de 12.342 milions d'euros

El vicepresident econòmic, Pedro Solbes, no està gens amoïnat per l'endeutament de les famílies tot i que algunes que van contractar hipoteques el 2003 estiguin patint a les butxaques l'alça continuada dels tipus d'interès. Solbes ha confessat que només el preocupa "relativament" l'endeutament familiar perquè, malgrat que en alguns casos la situació "no és tan sana", en termes generals és bona.
L'endemà de presentar els seus últims pressupostos al Congrés, el ministre d'Economia ha declarat que no estava gens preocupat pel deute de les empreses i només "relativament" pel de les llars. En el cas de les finances familiars, només ha concedit que no estan "tan sanes" com les de l'Estat.

Davant els laments per l'alça dels tipus d'interès, ha exculpat les famílies però sí que ha acusat bancs i caixes d'haver donat en alguns casos "mala informació" als clients sobre l'evolució dels tipus que seguiria el Banc Central Europeu. I especialment a tots els que van acudir a contractar una hipoteca des del 2003. "Era clar que aquells tipus no es podien mantenir", ha apuntat Solbes, que ha recordat que aleshores el preu del diner estava al 2%.

Un 22% més de superàvit
Per la seva banda, el secretari d'Estat d'Hisenda, Carlos Ocaña, ha informat que l'Estat ha registrat fins a l'agost un superàvit de 12.342 milions d'euros en termes de comptabilitat nacional, que equival a l'1,17% del PIB i que supera en un 22% l'excedent obtingut el mateix període del 2006.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.