Economia

Castells i Solbes acorden que la inversió en infraestructures inclogui partides d'Indústria i Agricultura

Saura xifra les inversions en 4.000 milions i avança que el govern central compensarà la diferència sobre el pressupost vigent

El conseller d'Economia, Antoni Castells, i el vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes, han tancat aquest dilluns un acord perquè les inversions de l'estat a Catalunya en infraestructures no es limitin a les partides de Foment i Medi Ambient, com es va fer en els pressupostos del 2007, i incloguin també totes les partides d'àrees considerades d'activitat econòmica, és a dir, Agricultura, Indústria, I+D+I, Turisme, Comerç i Pimes, entre d'altres.

Tots dos han expressat la seva satisfacció per un acord que té caràcter retroactiu en el 2007- i que, segons Solbes, suposa una "revisió significativa a l'alça" de les quantitats assignades l'any passat.

Per la seva banda, el conseller de Relacions Institucionals, Joan Saura, ha xifrat en més de 4.000 milions d'euros les inversions de l'Estat a Catalunya per al 2008, i ha afegit que el govern central compensarà a Catalunya la diferència respecte al que ja està pressupostat.

Es donarà suport als pressupostos
El conseller Castells informarà demà dimarts al Govern del contingut exacte de l'acord i aquest divendres el Consell de Ministres aprovarà l'avantprojecte de pressupostos 2008 segons el criteri que avui s'ha pactat. Castells s'ha mostrat convençut que tan ERC com ICV donaran el vistiplau als criteris que s'han acordat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.