Articles

Gràcies. De res

A la tres

Resulta que a Catalunya li acaba de tocar la “grossa”, segons deia ahir un diari de Madrid. La grossa de la loteria Solbes, que es reparteix cada any per aquestes dates amb el bombo dels pressupostos generals de l’Estat. 4.291 milions d’euros, i en infraestructures, apa! Què? ¿Que no ho sabien? Doncs llegeixin, llegeixin.

A les redaccions corria el cava i el moscatell –i un didalet de Melody sisplau, que sempre fa més festa–, perquè en Solbes compleix l’Estatut! Alegrem-nos-en i organitzem aplec a la muntanya que vulguin, perquè la vicepresidència econòmica, tot i les turbulències hipotecàries que bufen des de l’Atlàntic i els pisos Chaves per a tota la vida que ningú sap qui pagarà, té el detall de reconèixer que als pressupostos de l’any passat hi faltaven 827 milions d’euros per complir el que diu la llei, o sigui, l’Estatut, en matèria d’infraestructures (el famós 18,8%).

I que en els d’aquest any, no hi faltaran per Catalunya ni els 827 ni tampoc el 6,7% d’increment de la despesa per a tot l’Estat. Comptat i debatut, per al 2007 vam rebre 3.195 milions d’euros que havien de ser 4.022, i per al 2008 en rebrem 4.291. O sigui que, de “grossa”, res de res. Com a molt devolució, en còmodes anualitats, del que ens van distreure el 2006; any en què l’aixecada de camisa, com admet Solbes, que no és cap secessionista eixelebrat, va ser de les que fan història. Però vaja, gràcies.

Com que el que va malament sempre pot anar pitjor, el conseller Castells, una de les persones que més saben de números en aquest país, pot estar raonablement satisfet: Madrid amplia el concepte infraestructures i fins al 2013 la sopa la prendrem una mica més calenta. Potser fins i tot ens arribarà per al cafè i el puro, que ara vénen eleccions generals i l’estiu ha estat molt dur. Però farien bé Castells i el govern de mantenir el to de client escarmentat amb què han anat tastant els platets, que el personal no està per a gaires celebracions. De res.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.