Economia

Antoni Castells veu "raonable" rectificar a la baixa la previsió de creixement per al 2008 del 3% fins l'entorn del 2,8%

CATALUNYA

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha declarat que davant de les correccions a la baixa que estan fent els organismes internacionals i la mateixa Comissió Europea per als països de la zona euro és "raonable" pensar que a Catalunya també s'hauran de revisar les xifres previstes en els pressupostos generals de la Generalitat per a aquest 2008, que estaven fixades amb un creixement del 3%.

Antoni Castells ha considerat "raonable" que la rectificació a la baixa estableixi el percentatge entre el 2,7% o el 2,8%, tot i que ha advertit que era una previsió no oficial que s'haurà de calcular formalment durant les pròximes setmanes.

Legislatures passades
Castells ha recordat que quan va assumir la cartera d'Economia el 2003, amb el primer Govern presidit per Pasqual Maragall, l'economia catalana estava creixent el 2,9% i l'any anterior el 2,2% i "ningú parlava de crisi". El conseller ha afegit que la situació és "francament satisfactòria" tot i reconèixer que ha empitjorat, però que en cap cas és "alarmant".

El conseller d'Economia i Finances ha afirmat que ara s'està treballant perquè l'economia no entri en recessió sinó que es mantingui com ara està en una desacceleració "suau"!.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.