Economia

Chavez vol "nacionalitzar" el Banc de Veneçuela

Economia

El president de Veneçuela, Hugo Chávez, va anunciar ahir que els seu govern negociarà "amb els amos espanyols" la nacionalització del Banco de Venezuela, en mans del grup Santander des de la seva privatització el 1996. En una al·locució a la cadena nacional de ràdio i televisió, el mandatari va revelar que havia decidit no autoritzar la venda de l'entitat a un banquer veneçolà. "Van demanar permís i autorització, perquè així ho diuen les lleis, i jo, com a cap d'Estat, els dic que no", va manifestar Chávez.

La seva intenció és ara avançar en la nacionalització dels actius del Santander i "posar-los al servei dels veneçolans". "Ara els amos diuen que no, que no volen vendre. I jo els dic: «Jo els hi compro, quant val? Ho pagarem». Nacionalitzarem el Banco de Venezuela. Recuperarem el Banco de Venezuela per posar-lo al servei dels veneçolans, de tota l'economia veneçolana. Ens fa molta falta un banc d'aquesta magnitud", va dir després d'invitar els propietaris a negociar.

El cinquè més gran
La premsa veneçolana havia especulat fa un mes que el grup Santander havia venut el Banco de Venezuela a l'empresari local Víctor Vargas, propietari del Banco Occidental de Descuento, el cinquè més gran del país caribeny. "Estaven desesperats per vendre el banc i ara no volen fer-ho. Els faig una crida perquè vinguin aquí i comencin a negociar, perquè no ho entenc, en tot això hi ha alguna cosa fosca", va dir Chávez.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.