Economia

El benefici de Google creix un 30 per cent en el primer trimestre del 2008 respecte a l'any passat

El buscador d'internet Google ha obtingut en el primer trimestre d'aquest any un benefici net de 1.310 milions de dòlars, un 30% més que en el mateix període del 2007, ha informat la companyia. La facturació en aquest període ha arribat a 5.190 milions de dòlars, un 42% més que en els tres primers mesos del 2007.

Analistes i experts temien que la debilitat econòmica als Estats Units afectés els comptes del buscador, que en els últims mesos ha vist com es paralitza el creixement de la xifra d'internautes que accedeixen als anuncis que publica Google.

Les xifres han millorat les expectatives dels experts, encara que la pujada de la facturació ha sigut inferior a les del tercer i el quart trimestres del 2007, en què es va registrar un augment interanual d'un 51 i un 57%, respectivament.

Eric Schmidt, conseller delegat de Google, ha dit en un comunicat que la firma seguirà "explorant oportunitats que afegeixin valor per als usuaris" i continuarà "exercitant la disciplina" en els seus costos operacionals.

Les accions de Google han reaccionat amb pujades després de la publicació dels resultats, i poc després de conèixer-se el balanç financer, amb un 11,5% al mercat electrònic, fins a arribar a 501 dòlars per acció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.