Economia

El govern espanyol començarà al juny la deducció de 400 euros d'impostos a cada treballador

El consell de ministres ha aprovat un paquet de mesures econòmiques per intentar superar la desacceleració econòmica. Aquestes mesures suposaran una injecció de 10.000 milions d'euros, segons el vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes.

La mesura més destacada que Rodríguez Zapatero va anunciar durant la campanya electoral és la reducció de 400 euros a través de la rebaixa de l'IRPF a assalariats, pensionistes i autònoms. El requisit imprescindible és ingressar a l'erari públic una quantitat igual o superior als 400 euros per poder rebre el total compromès. La temporalitat de la mesura és començar a retornar 200 euros el mes de juny, i progressivament fins arribar als 400 euros en deduccions mensuals. Això vol dir que si una persona cobra 20.000 euros anuals, amb un sou mensual de 1344,17 el mes de juny cobrarà 1544,17 euros i la resta de nòmines de juliol fins el desembre 1377,50 euros. Les estimacions de l'Estat són que els contribuents s'estalviaran 6.000 milions d'euros

Mesures per lluitar contra l'atur
Dins el paquet econòmic, el govern espanyol inclou un pla per recol·locar els treballadors desocupats. Segons fonts de l'executiu espanyol, no es tracta de crear treball, sinó de reforçar mètodes "proactius" enfocats a fer una diagnosi de la situació dels aturats i una prospecció de les necessitats de les empreses.

Els dos elements bàsics són el reforçament de l'inserció laboral i la formació professional mitjançant la contractació de 1.500 orientadors perquè elaborin itineraris personalitzats per les persones afectades. El segon, s'oferirà una ajuda extraordinària de 350 euros mensuals durant tres mesos per aturats amb especials dificultats d'inserció laboral. La despesa total del pla és de 201 milions d'euros.

Ampliar la durada de la hipoteca gratis
El govern espanyol està ultimant un compromís amb les entitats de crèdit per eliminar les despeses financeres associades a l'ampliació del termini de l'hipoteca. Tanmateix, afegeix la supressió de les despeses fiscals d'aquestes operacions. Aquesta mesura entrarà en vigor el mes de maig i tindrà una vigència de dos anys.

Altres mesures
Altres mesures incloses dins aquest paquet de mesures busquen millorar la liquidesa de les empreses, l'estímul del finançament de l'habitatge protegit, el reforç de l'activitat en la construcció amb mesures per millorar l'execucció de l'obra pública i l'impuls de la construcció d'habitatge protegit i també l'atracció de la inversió estrangera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.