Economia

El consell de ministres dóna llum verda a la deducció de 400 euros de l'IRPF

Economia

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha anunciat l'aprovació del consell de ministres de la deducció de 400 euros en l'IRPF que afectarà assalariats i pensionistes. La deducció, que va ser una de les promeses fetes per Zapatero durant la campanya electoral, entrarà en vigor el pròxim 1 de juny.

De la Vega ha matisat les paraules d'ahir del ministre d'Economia, Pedro Solbes, en què deia que "els 400 euros esgoten "gairebé el marge per prendre altres mesures". De la Vega ha explicat que sí que hi ha marge per actuar i que es compliran les previsions. Amb tot, hi ha mesures discrecionals que no estan previstes i s'ha de prendre amb "realisme". De la Vega ha insistit en la "gran solvència" de Pedro Solbes.

El ministeri d'Economia i Hisenda calcula que aquesta deducció beneficiarà un total de 16,4 milions de contribuents, amb un cost total de 6.000 milions d'euros.

En la nòmina
La nova deducció, recollida en el decret-llei de mesures econòmiques que va convalidar el Congrés dels Diputats el passat 29 d'abril, s'aplicarà a través d'una minoració de les retencions mensuals, de tal manera, que en la nòmina de juny els contribuents percebran un total de 200 euros més (la quantia corresponent al període entre gener i juny).

En el cas dels treballadors autònoms, en el primer pagament fraccionat que hagi de realitzar-se a partir de l'1 de juny, l'import que es podrà deduir serà de 200 euros i la resta fins arribar als 400 es descomptarà en el següent pagament fraccionat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.