Economia

Trichet insisteix que és "possible" que el BCE apugi els tipus en la reunió del juliol

El president del Banc Central Europeu (BCE), Jean-Claude Trichet, ha insistit avui que és "possible" que l'autoritat monetària decideixi en la reunió de juliol una pujada dels tipus d'interès "de petita proporció" per "garantir un ancoratge sòlid de les expectatives d'inflació". Els tipus d'interès es troben al 4% i si es confirma aquest anunci pujarien fins al 4,25%. En tot cas, Trichet ha deixat clar que no hi haurà una "sèrie" d'increments, és a dir, que el preu del diner es mantindrà en el 4,25% durant uns quants mesos.

Lluita contra la inflació
En una compareixença davant de la comissió d'Assumptes Econòmics de l'Eurocambra, el president del BCE ha dit que els riscos per a l'estabilitat de preus "han augmentat" com a conseqüència de l'escalada dels preus del petroli i dels aliments i ha advertit que la institució manté un grau d'"alerta màxima" en la lluita contra la inflació.

En aquest sentit, ha confirmat que manté la seva amenaça d'apujar els tipus al juliol, tal com ja va anunciar el 5 de juny. "Vaig dir que podíem decidir una pujada de tipus de petita proporció en la nostra pròxima reunió per garantir un ancoratge sòlid de les expectatives d'inflació", ha explicat Trichet als eurodiputats, i ha afegit que aquesta opció segueix sent "possible". Tot i això, ha insistit que el BCE no està estudiant una "sèrie d'increments".

"Estem en un estat d'alerta màxima. El consell de govern (del BCE) seguirà vigilant molt de prop tots els esdeveniments", ha dit Trichet aquest dimecres als eurodiputats. El BCE està decidit a "impedir els efectes de segona volta i la materialització dels riscos a l'alça per a l'estabilitat de preus a mitjà termini", ha afegit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.