Economia

Air France-KLM es compromet a adquirir el 100% d'Alitalia

Air France-KLM ha confirmat la seva intenció d'adquirir el 100% de les accions d'Alitalia, respecte del 49,9% posat en venda per l'Estat italià, mitjançant un intercanvi de títols i la totalitat dels bons convertibles de l'aerolínia, així com a injectar 750 milions d'euros en la deficitària companyia italiana a través d'un increment de capital obert a tots els accionistes i subscrit en la seva totalitat per Air France-KLM.

El grup francoholandès ha precisat avui en un comunicat que la major part d'aquesta inversió serà utilitzada per fomentar un "gran programa de rellançament" amb una millora tant dels productes en vol com dels serveis en terra per "restaurar la imatge internacional d'Alitalia com una de les principals aerolínies".

Aquest pla de "recuperació i rellançament" d'Alitalia preveu, a més, entre les seves prioritats, la renovació de la flota d'avions MD80 i de Boeing 767 de llarg radi de l'aerolínia italiana. Després d'aquesta fase de renovació, el grup francoholandès té previst fer inversions que "assegurin el creixement de la flota i permetin a Alitalia estendre la seva xarxa de rutes fins a una posició saludable".

Així, Air France-KLM, després d'haver confirmat la presentació d'una oferta no vinculant el passat dia 6, ha recalcat la seva "determinació de donar suport a Alitalia en la seva recuperació i rellançament com una forta aerolínia de bandera amb abast a tot el món".

Alhora, el grup presidit per Jean-Cyril Spinetta va assegurar que l'ampliació del grup li permetrà confiar en tres "fortes i complementàries marques" que aportaran als consumidors una xarxa "incomparable". Per part seva, Alitalia tindrà el suport del grup francoholandès per restablir la seva "posició natural i la seva quota de mercat".

El passat dia 6, Air France-KLM, AirOne i un consorci d'empresaris italians van presentar les seves ofertes no vinculants al Govern italià, que després d'un nou ajornament, hauria de fer públic demà amb qui iniciarà les negociacions exclusives per a la venda de l'aerolínia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.