Economia

El BCE es desmarca per ara de Bernanke

Mercats

La crisi borsària als principals parquets europeus i dels Estats Units i les turbulències persistents als mercats financers mundials han multiplicat les especulacions al voltant del pròxim moviment del Banc Central Europeu (BCE) pel que fa als tipus d'interès.
El primer rumor que ha planat sobre la institució monetària amb seu a Frankfurt tenia a veure amb una probable mesura conjunta entre el mateix BCE, la Reserva Federal nord-americana (Fed) i el Banc d'Anglaterra per aplicar una retallada simultània dels respectius tipus d'interès. Finalment, però, el banc nord-americà ha estat l'únic que ha optat per tirar pel dret i retallar un 0,75% els seus tipus.

El responsable econòmic del Deutsche Bank, Norbert Walter, es mostra clarament partidari de no tocar els tipus i ha criticat amb contundència l'actitud de la Fed, ja que segons ell la Reserva nord-americana ha dramatitzat la situació en un moment d'inseguretat als mercats financers de tot el món. "El Banc Central Europeu no hauria de seguir les passes de la Fed, sinó que s'hauria de mostrar indiferent", ha dit Walter en declaracions a un diari helvètic.

L'opinió de l'expert del primer banc privat d'Alemanya coincideix amb la de la majoria d'observadors, que consideren que els tipus de la zona euro no s'haurien de moure mentre la inflació continuï als nivells actuals. Això vol dir que cal esperar que l'encariment dels preus es recondueixi fins a acostar-se al 2% que marca el BCE com a objectiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.