Economia

L'IPC harmonitzat puja cinc dècimes al maig i se situa en el 4,7%, el nivell més alt des del 1997

L'índex de preus de consum harmonitzat (IPCH) a l'Estat espanyol ha situat la seva taxa anual en el 4,7% al mes de maig, cinc dècimes més que el mes anterior, segons l'indicador avançat elaborat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Aquesta taxa del 4,7% és la més alta que es registra des del gener del 1997, quan l'INE va començar a elaborar aquesta sèrie, i suposa tornar a les pujades després de la treva del mes d'abril, mes en què l'IPC harmonitzat va caure quatre dècimes, fins al 4,2%, després d'haver encadenat set augments consecutius, que van tenir el seu sostre en el 4,6% aconseguit al març.

L'IPCH, que serveix després a Eurostat per incorporar-lo al càlcul de l'índex d'inflació a la Unió Europea, proporciona un avanç de com van evolucionar els preus a l'Estat durant el mes de maig.

La informació que proporciona aquest indicador avançat és orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb les dades definitives, que es donaran a conèixer el dia 11 de juny.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.