Economia

L'IPC del mes d'abril baixa després de set mesos consecutius de pujades

Economia

La inflació espanyola harmonitzada ha baixat a l'abril, després de set mesos consecutius de pujades, quatre dècimes, fins al 4,2 per cent, segons l'indicador avançat de l'índex de preus de consum harmonitzat (IPCH), fet públic aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística.

El 4,2 per cent correspon a l'indicador avançat de l'IPCH ”que mesura els preus de forma harmonitzada amb la resta de països de la zona euro. L'IPC definitiu no es coneixerà fins al 13 de maig.

Malgrat el descens dels preus a l'abril, la taxa de l'INE és 1,7 punts superior a la registrada en el mateix mes de l'any 2007, en què la taxa d'inflació es va situar en el 2,5%.

L'increment del preu del cru i l'encariment d'alguns aliments són els principals responsables que la taxa d'inflació es mantingui tan elevada, encara que si es compara l'increment experimentat en el mateix mes de l'any passat, la pujada dels preus comença a moderar-se.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.