Economia

Caixa Penedès i Alta Partners compren el 65% del fabricant de motos Gas Gas

Caixa Penedès, a través de la seva societat de capital risc Vector Capital, i Ingenia Capital, controlada per Alta Partners, han comprat el 65% de Gas Gas, empresa gironina dedicada al disseny, producció i distribució de motocicletes, sobretot en el segment de trial, per 7,8 milions d'euros.

Els compradors han valorat aquest paquet del 65% en 7,8 milions d'euros i la resta, fins als 23 milions en què valoren la companyia, correspon a l'assumpció del deute.

Gas Gas va arribar l'any passat a unes vendes de 34,8 milions d'euros -inferiors a les del 2006- i va generar un benefici brut d'explotació d'1,6 milions d'euros i un resultat net d'1,5 milions, segons ha informat avui la tercera caixa d'estalvis catalana.

L'objectiu de l'operació és ajudar a desenvolupar un pla de negoci que inclou la reestructuració del deute, el llançament de nous productes, l'impuls de la xarxa comercial i el creixement ordenat de la companyia, complint amb els pressupostos assignats.

Ramon Puente serà el nou director general de Gas Gas, amb una participació pròxima al 3% del capital, mentre que Josep Maria Pibernat, soci fundador de la companyia el 1974, manté el 32% de les accions i el seu càrrec de president, i Narcís Casas -l'altre soci fundador, amb el 32%- i la societat Coller Capital (36%) han venut els seus paquets en aquesta operació.
La fàbrica de Gas Gas, empresa que dóna feina a 115 persones, es troba a Salt (Gironès) i va ser inaugurada el 2001.

Els fundadors de l'empresa, els expilots Josep Maria Pibernat i Narcís Casas -que controlaven el 64,2% del capital-, negociaven des de feia més d'un any la venda de la majoria del capital de Gas Gas, que els últims anys ha passat per una crisi financera a causa del seu alt nivell d'endeutament. Aquesta situació va motivar el 2005 la sortida d'Excel Partners -un fons d'inversió controlat per José María López de Letona que va entrar en la companyia l'octubre del 2000- i l'entrada en l'accionariat de Coller Capital.

El nou soci va elaborar un pla de reestructuració a tres anys vista que va suposar el tancament de la filial nord-americana i la venda d'Hebo, fabricant i comercialitzador d'equipament per a motoristes.

Amb aquest nou projecte, Caixa Penedès reforça la seva voluntat de diversificar les seves fonts tradicionals d'ingressos potenciant el seu grup empresarial, mentre que Ingenia Capital, tercera entitat de capital risc gestionada per Alta Partners, inicia la seva activitat inversora des de la seva constitució el desembre del 2007.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.