Economia

JP Morgan Chase compra el banc Bear Stearns per només 2 dòlars per acció

Economia

El banc JP Morgan Chase, a instàncies de la Reserva Federal, ha comprat Bear Stearns, el cinquè banc d'inversió més important dels Estats Units i amenaçat de fallida, per només 2 dòlars per acció, fet que suposa valorar la companyia en només 236 milions de dòlars. L'operació té com a objectiu treure l'entitat financera de la crisi provocada pel seu negoci d'hipoteques d'alt risc. També es volia evitar el pànic a les borses per la por que Bear Stearns es declarés insolvent.
L'acord, anunciat aquest dilluns a la matinada en un comunicat per JP Morgan després de llargues hores de negociacions a Nova York, estableix un bescanvi accionarial de 0,055 accions d'aquest banc per cadascuna de les de Bear Stearns, que suposa concedir un valor de només dos dòlars per títol a la transacció.

JP Morgan Chase ha assegurat que garanteix, amb efecte immediat, tots els compromisos assumits per Bear Stearns i les seves filials, i que proporciona els serveis per supervisar les seves operacions.

El banc també ha indicat que, a part de l'autorització necessària per part dels accionistes de Bear Stearns, l'acord no està subjecte a cap altra condició.

La Reserva Federal i altres organismes supervisors han donat el seu vistiplau a la transacció i JP Morgan Chase preveu tancar l'adquisició el segon trimestre d'aquest any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.