Economia

L'FBI investiga les hipoteques d'alt risc als EUA

Mercats

L'FBI ha obert una investigació que afecta 14 entitats en relació amb la crisi hipotecària subprime, segons van confirmar fonts oficials nord-americanes. La investigació està centrada en càrrecs per frau comptable, titulització de crèdits i abús d'informació, entre altres qüestions.
Encara que l'FBI no va identificar quines són les entitats que estan sota el seu escrutini, va informar que s'hi inclouen firmes financeres, entitats especialitzades en préstecs o les que estan involucrades en alguna part del procés d'execució hipotecària.

L'oficina federal d'investigacions busca proves de frau en diverses etapes del procés. Especialment entre titulització de valors, una pràctica realitzada per les entitats que van vincular aquests préstecs amb els bancs a través de determinats valors, de manera que, finalment, aquests bancs van acabar avalant-los. Les hipoteques d'alt risc van acabar formant part de productes financers que van anar comprant-se i venent-se, de manera que encara no se n'ha pogut calibrar l'impacte.

A més, l'FBI ha anunciat que manté una estreta col·laboració amb la Securities and Exchange Commision (SEC), organisme que regula els mercats financers. La SEC manté obertes dotzenes d'investigacions en el marc de la crisi de les hipoteques d'alt risc.

Ahir mateix dos dels principals bancs d'inversió nord-americans, Goldman Sachs i Morgan Stanley, van admetre haver rebut peticions d'informació per part d'agències governamentals d'EUA i organismes reguladors en relació amb les seves activitats en el mercat hipotecari subprime, així com en diversos productes d'inversió estructurada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.