Economia

El Banc d'Anglaterra bescanviarà bons del Tresor per hipoteques als bancs per donar liquiditat

Economia

El Banc d'Anglaterra bescanviarà 50.000 milions de lliures (62.500 milions d'euros) de bons del Tresor per hipoteques dels bancs per tal d'injectar liquiditat al mercat, segons ha informat l'entitat en la seva pàgina web.
L'emissió dels bons, amb un termini de venciment d'un any, té com a objectiu sanejar els problemes de finançament que tenen els bancs a conseqüència de la crisi en el mercat d'obligacions suportades per hipoteques.

Com va dir el president del Comitè Selecte del Tresor, John Mc Fall, "l'objectiu és injectar liquiditat al mercat, aconseguir que funcioni i que puguin aprofitar-se'n els grans bancs i les petites constructores". Els bons s'emeten a un any, ampliables a tres, per evitar que passin a formar part del deute nacional.

Discussió prèvia
La mesura s'ha concretat no sense una forta discussió prèvia. Ha provocat enfrontaments entre el Banc d'Anglaterra, d'una banda i el departament del Tresor i la Financial Services Authority (el supervisor financer), de l'altra. Aquests últims són organismes que de fet han apressat l'institut emissor a engegar mesures per atacar la crisi dels mercats de crèdit i evitar la recessió de l'economia britànica. Tanmateix, segons els experts, aquests 62.500 milions d'euros no seran suficients per cobrir les demandes del sector, ja que representen la meitat dels 130.000 milions dels préstecs d'habitatge que cal garantir cada any, i es queden lluny dels gairebé 400.000 milions pendents de devolució en el mercat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.