Economia

El govern dels EUA anuncia ajudes per a les dues grans agències hipotecàries del país

Economia

La Reserva Federal i el departament del Tresor dels Estats Units han anunciat mesures per salvar de la insolvència les dues grans agències hipotecàries del país, Fannie Mae i Freddie Mac, en assegurar que aportarien fons i crèdits si fos necessari.

Així, el govern de Bush ha anunciat un paquet de mesures per donar confiança als consumidors i evitar incrementar encara més la crisi econòmica que viu el país. I és que les accions dels dos grans gegants del sector hipotecari s'han desplomat aquests últims dies a la borsa de Nova York, davant els cada vegada més insistents dubtes dels inversors sobre la seva salut financera.

El secretari del Tresor, Henry Paulson, ha assegurat que el govern estudia ampliar l'actual línia de crèdit a les dues companyies si arribessin a fer fallida. Aquesta acció, però, només podrà portar-se a terme amb l'autorització del Congrés. Paulson ha dit també que el departament del Tresor podria comprar accions de les dues societats en crisi si fos necessari.

Per la seva banda, la Reserva Federal ha anunciat que concediria a Fannie Mae i Freddie Mac un préstec si necessités fons addicionals per ajudar-les a superar els problemes financers que afronten.

Paper fonamental
"Fannie Mae i Freddie Mac juguen un paper fonamental en el nostre sistema hipotecari, i han de continuar fent-ho en qualitat d'empreses controlades per accionistes", ha declarat Paulson. "El suport que ofereixen en el mercat és particularment important, sobretot mentre intentem resoldre la situació hipotecària actual", ha afegit.

El pla demana específicament al Congrés que concedeixi al govern l'autoritat necessària, durant els dos anys vinents, per comprar una quantitat no especificada d'aquestes reserves. A més, com ha dit el mateix Paulson, s'ampliarà la línia de crèdit de les dues companyies, que s'estima que és de 2,22 bilions de dòlars per cada una, establertes totes dues fa 40 anys, quan el seu deute era molt menor –800.000 milions de dòlars en el cas de Fannie; 740.000 milions de dòlars en el cas de Freddie.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.