Economia

El Parlament aprova la llei de l'Agència Tributària de Catalunya amb els vots de CiU i els del tripartit

Amb els pressupostos del 2007, l'organisme recaptaria 6.692,4 milions d'euros, un 39,6% dels ingressos de la Generalitat

L'Agència Tributària de Catalunya, la llei de creació de la qual ha estat aprovada avui al Parlament amb el suport de CiU i els tres partits que integren el govern català, gestionarà prop d'un 40% dels ingressos tributaris de la Generalitat. És la primera llei prevista en el nou Estatut que s'aprova.

Amb les dades corresponents als pressupostos de la Generalitat per 2007, la nova Agència Tributària recaptaria 6.692,4 milions d'euros, un 39,6% dels ingressos tributaris actuals de la Generalitat, segons ha informat en un comunicat el departament d'Economia.

La nova Agència recaptarà inicialment els tributs propis de la Generalitat, com són l'impost sobre grans establiments comercials o el gravamen de protecció civil, així com tributs cedits totalment, com les transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, successions i donacions, patrimoni i les taxes sobre el joc.

L'Agència serà un ens públic adscrit a la conselleria d'Economia i Finances, tindrà personalitat jurídica pròpia i gaudirà de total autonomia funcional i de gestió, segons explica Economia en el seu comunicat.

L'estructura de l'entitat
L'estructura del nou organisme constarà d'un president, que serà el secretari general del departament d'Economia, així com un director, nomenat pel govern a proposta del conseller d'Economia i del que dependrà la direcció ordinària de l'Agència.

A més, hi haurà una junta de govern, un comitè executiu i un consell assessor.

El govern crearà en el termini d'un any una oficina del contribuent i haurà d'aprovar també una carta de drets dels contribuents. La llei preveu també la creació d'una 'finestreta única' en què els ciutadans podran, indistintament, fer els seus tràmits tributaris en qualsevol de les dues administracions.

La creació de l'Agència Tributària de Catalunya és el primer pas per constituir, abans del 9 d'agost de 2008, el consorci tributari amb l'administració de l'Estat.

Reaccions
Mas ha destacat que, "encara que aquesta llei no ho diu explícitament perquè no ho pot dir", tant el govern de la Generalitat com CiU han d'aconseguir "que el futur consorci sigui l'única administració tributària a Catalunya, consorciada entre la Generalitat i l'Estat al 50%". "Aquest consorci ha d'acabar recaptant amb el pas del temps tots els impostos que es paguen a Catalunya", ha afegit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.