Economia

Trichet descarta una baixada dels tipus d'interès

Finances

El president del Banc Central Europeu, Jean-Claude Trichet, no pensa abaixar els tipus d'interès com sí que ha fet el seu col·lega nord-americà.
Segons Trichet, la preocupació del BCE és la inflació, i el nivell actual no aconsella una rebaixa dels tipus. L'obligació del BCE, ha explicat, és evitar un augment de la volatilitat, i això per ancorar sòlidament les expectatives d'inflació.

El president del Banc Central Europeu ha comparegut en una jornada sobre gestió de crisis financeres organitzada per l'Eurocambra, i ha parlat, com era inevitable, de la crisi financera dels Estats Units, que arrossega la resta de mercats.

Així doncs, Trichet s'ha distanciat de l'actuació de la Reserva Federal dels EUA, que aquest dimarts va decidir abaixar tres quarts de punt el preu del diner, del 4,25% al 3,5% per intentar evitar una recessió.

El president del BCE ha allunyat la possibilitat d'una baixada imminent de tipus d'interès a la zona euro des del 4% actual i ha insistit que, especialment en un període de turbulències i importants correccions del mercat com l'actual, el BCE s'ha de centrar a controlar la inflació.

Pel màxim dirigent del BCE, també és important fer "una reflexió curosa" per extreure "possibles lliçons" que permetin evitar una repetició de les actuals turbulències.

Al seu entendre, els bancs i les institucions de crèdit han d'ajustar els seus sistemes de gestió de riscos perquè les administracions identifiquin les possibles amenaces i preparin mecanismes de gestió de crisi adequats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.