Economia

Planeta comprarà Editis, la segona editorial de França

El grup Planeta dóna per tancada la compra de l'editorial francesa Editis, la segona més gran al país gal, pendent de les autoritzacions administratives corresponents, que espera obtenir a finals del juny vinent. L'import de l'operació, que no ha transcendit, estaria al voltant dels 1.026 milions d'euros, xifra en què ha valorat la companyia el seu actual accionista, el consorci inversor Wendel.

Editis, significativa en literatura, obres de referència i llibres de text per a escolars, aportaria al grup que presideix José Manuel Lara, un negoci de 760 milions d'euros i 2.600 col·laboradors. Grupo Planeta ha ultimat la compra en rivalitat amb d'altres grups com el belga Media Participations.

L'editorial gal·la és també un dels distribuïdors de referència a través de la seva filial Interforum. Entre els seus principals segells editorials hi ha La Decouverte, Cherche Midi, Gründ, Editions XO, Robert Laffont, Plon, Perrin, Universe Poche, Bordes, De Boeck, Nathan, Retz o Les Dictionaires Le Robert.

L'adquisició suposa un salt important, en tractar-se d'uns segells en francès, cosa que sumaria 200 milions de persones a l'àmbit d'actuació del grup Planeta, que ara abasta 500 milions d'habitants en llengua hispana. En el mercat de parla hispana, Planeta té presència en 28 països, compta amb més de 40 segells editorials, en els quals publiquen més de 5.000 autors, i és també líder en la venda directa de grans obres enciclopèdiques i de fascicles col·leccionables.
Segons un comunicat de Planeta, l'adquisició dóna peu a la creació d'un nou líder europeu de l'edició i obre a Editis noves oportunitats de desenvolupament i internacionalització. Un procés, aquest últim, que Editis ha potenciat des del 2004 amb l'adquisició de set noves companyies, entre les quals destaca la belga Boeck.

Trajectòria independent
En el context de les negociacions entre els grups -assessorada pel banc de negocis BNP Calyon-, el Grup Planeta desitja mantenir el desenvolupament d'Editis, la integritat de les seves societats i la seu social a França, les condicions salarials dels treballadors i la gestió de la companyia, amb Alain Kouk com a primer executiu, segons el comunicat.

El president de Wendel, Jean-Bernard Lafonta, defensava ahir que l'estratègia de Kouck "ha permès fer d'Editis un gran actor de l'edició francesa". I Kouck, per la seva banda, considerava l'absorció per part de Planeta "una etapa important: permet amplificar el creixement més enllà de les fronteres francòfones".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.