Economia

Planeta compra el 10,9% de Vueling i es converteix en accionista de referència

L'actual participació de la societat de la família Lara equival al 26,8% del capital de l'aerolínia de baix cost catalana

Inversiones Hemisferio, societat de la família Lara, propietària de Planeta, i primer accionista de Vueling, ha comprat 1.640.161 accions de l'aerolínia representatives del 10,9% del capital, amb la qual cosa eleva la seva participació en la companyia al 26,8%.

Aquesta operació es produeix després que Inversiones Hemisferio hagi enviat un requeriment notarial a Vueling en el qual sol·licita la convocatòria d'una junta extraordinària d'accionistes per revisar la situació de l'empresa i censurar la gestió dels seus directius: el conseller delegat, Carlos Muñoz, i el conseller director general, Lázaro Ros.

L'actual participació a Vueling de la societat controlada per la família Lara es xifra en 4.013.097 títols, cosa que equival al 26,8% del capital, segons que ha informat l'aerolínia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Els moviments d'Inversiones Hemisferio es produeixen dues setmanes després que Josep Miquel Abad deixés la presidència de Vueling per discrepàncies en la gestió de la companyia, cosa que va desembocar en una caiguda en borsa del valor, que va arribar dimecres passat a un preu mínim històric de 8 euros.

Des d'aleshores, l'acció de Vueling s'ha revalorat prop d'un 70% i en l'actualitat se situa en 14,28 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.