Economia

L'IPC Harmonitzat s'incrementa dues dècimes el desembre fins al 4,3%

L'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) a l'Estat espanyol va situar la seva taxa anual en el 4,3% el mes de desembre, el que suposaria, si es confirma, un increment de dues dècimes en la seva taxa anual, ja que el mes de novembre aquesta variació va ser del 4,1%, segons l'indicador avançat elaborat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Aquesta dada suposa el nivell més gran assolit des del gener de 1997, quan l'INE va començar a registrar aquesta sèrie. Aquest indicador, que serveix després a Eurostat per incorporar-lo al càlcul de l'índex d'inflació a la Unió Europea, proporciona un avanç de com van evolucionar els preus a a l'Estat espanyol durant el mes de novembre.

La seva publicació respon a la política d'Eurostat i del Banc Central Europeu (BCE) d'oferir dades equiparables en temps i qualitat als produïts als Estats Units.

L'indicador avançat es calcula utilitzant el mateix procediment que l'empleat per a l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat, però utilitzant diversos mètodes de modelització estadística per estimar la informació de la que encara no es disposa en el moment de la seva publicació. L'INE ha recordat que la informació que proporciona l'indicador avançat és únicament orientativa, pel que no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva, que es donarà a conèixer el pròxim 15 de gener.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.