Economia

La taxa d'inflació interanual a Catalunya és del 4,1% i per primer cop en vuit anys se situa per sota de la mitjana de l'Estat

Economia

La taxa d'inflació anual a l'Estat ha baixat per primer cop en set mesos i s'ha situat al 4,2 per cent (tres dècimes menys que al març), després que l'índex de preus al consum (IPC) de l'abril ha experimentat un augment d'un 1,1 per cent.

L'índex de preus al consum (IPC) a Catalunya va pujar al mes d'abril un 1,0%, de manera que la inflació se situa en un 1,3%, segons l'Institut Nacional d'Estadística. A Catalunya, la taxa d'inflació anual es va situar a l'abril en un 4,1% (4 dècimes menys que al març) i per primer cop en vuit anys se situa per sota de la mitjana de l'Estat.

L'augment dels preus a l'abril a Catalunya es deu, principalment, a l'encariment del grup de vestit i calçat, que va pujar un 10%, coincidint amb el final del període de rebaixes i la posada a la venda de la nova temporada de primavera-estiu.

A Barcelona, la taxa d'inflació anual es va situar a l'abril en un 4,1%; a Girona, un 4,5%; a Lleida, un 4,2%, i a Tarragona, un 3,8%.

L'IPC a l'Estat torna amb l'augment d'un 1,1% als nivells en què estava el desembre de l'any passat, després d'haver pujat fins al 4,5% al març, segons les dades fetes públiques aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Tot i això, per sisè mes consecutiu, la inflació es va mantenir per sobre del 4%, lluny de l'objectiu per al conjunt de l'any (2%).

La inflació subjacent (que no inclou els preus dels productes energètics ni dels aliments no elaborats) es va situar en un 3,1% a l'abril, tres dècimes menys que al març.

L'indicador de preus de consum harmonitzat (IPCH) va arribar a l'abril al 4,2% interanual, quatre dècimes menys que al març.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.