Economia

El Grup Planeta adquireix el 100% d'Editis, segon grup editorial francès

Economia

El Grup Planeta ha adquirit, després de l'obtenció de les autoritzacions pertinents, el 100% d'Editis, el segon major grup editorial de França, i després d'aquesta operació es converteix en un nou líder europeu de l'edició, que gestionarà un volum de negoci de més de 1.700 milions d'euros.

El 2004 el Grup Planeta ja va intentar comprar Editis, llavors en mans de Vivendi Universal, però l'operació no es va tancar perquè va aparèixer a l'escenari Wendel, fins ara la seva propietària.
L'operació a França és conseqüència de l'estratègia de Planeta, que difícilment pot créixer al mercat interior, doncs a Espanya només pot créixer en el vector del llibre de text, encara que actualment és un sector amb incertesa per la política de llibre gratuït, perquè necessita unes altes tirades i perquè no se sap com evolucionarà l'ensenyament en el futur amb els nous suports electrònics.

Precisament, amb l'adquisició d'Editis, Planeta entra en el negoci del llibre de text, però a França, on Editis és líder del mercat.

Editis compta amb 17 segells reconeguts, entre ells La Decouverte, Cherche Midi, Gründ, Editions XO, Robert Laffont, Plon, Perrin, Universe Poche, Bordes, De Boeck, Nathan, Retz o Les Dictionaires Le Robert.

Les dues empreses han acordat en les seves negociacions mantenir el desenvolupament d'Editis, la seu a França, la integritat de les seves societats, les condicions salarials dels treballadors i la gestió de la companyia, amb Alain Kouk com a primer executiu.

Editis, que té una xifra de negoci de 760 milions d'euros i 2.600 col·laboradors, és també un dels distribuïdors de referència a través de la seva filial Interforum.

Des de 2004, ha iniciat un procés d'internacionalització amb l'adquisició de set noves companyies, entre les que destaca la belga Boeck, que li han aportat 150 milions d'euros de facturació.

El Grup Planeta gestiona, en conjunt, un volum de negoci de 2.500 milions d'euros, 1.000 d'ells corresponents a l'àmbit editorial, i compta amb 12.500 col·laboradors.

José Manuel Lara, president del Grup Planeta, ha declarat a través d'un comunicat que aquesta operació "suposa un salt important en el desenvolupament estratègic del Grup Planeta, ja que a partir d'ara accedim a un altre gran mercat lingüístic, el de la francofonia".

A més, ha afegit Lara, s'obren "enormes expectatives de desenvolupament per a Editis en pertànyer a un grup com Planeta, que té una clara vocació internacional, amb el qual no existeixen duplicitats i sí, en canvi, enormes sinergies potencials."


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.