Economia

Vueling convoca junta d'accionistes extraordinària per al 26 de novembre

També es revisarà la situació econòmica de Vueling i es procedirà a la "censura de la gestió dels consellers executius"

El consell d'administració de Vueling ha acordat convocar una junta general extraordinària d'accionistes per al 26 de novembre, per revisar la situació econòmica de la companyia i censurar la gestió dels consellers delegat i director general.
El màxim òrgan de gestió de l'aerolínia havia de convocar la junta d'accionistes extraordinària després de ser reclamada pel president de Planeta, José Manuel Lara, accionista de referència en Vueling a través d'Inversions Hemisferi.

L'empresa ha comunicat avui a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) la convocatòria de la junta extraordinària després que ahir el consell d'administració mantingués una reunió de diverses hores per fixar la data de la mateixa.

L'ordre del dia de la junta extraordinària comunicat a la CNMV indica que en primer lloc es debatran les propostes del consell d'administració "per assegurar la valoració òptima de les accions de la companyia mitjançant la consideració d'alternatives estratègiques".

També es revisarà la situació econòmica de Vueling i es procedirà a la "censura de la gestió dels consellers executius (conseller delegat i conseller director general), en el seu cas, separació -total o parcial- dels consellers, fixació del número de membres del consell d'administració i, si és procedent, nomenament de consellers".

Lara va descartar diumenge passat arribar a una participació del 30% en l'aerolínia, la qual cosa l'obligaria a llançar una opa sobre la resta de la companyia, però va exigir canvis a l'equip directiu, i va deixar clar que no li sembla "vàlid" l'actual consell d'administració de Vueling, encapçalat per Barbara Cassani des de finals de setembre després de la dimissió de Josep Miquel Abad, home de confiança del president de Planeta.

A més, va afegir que l'equip directiu, amb el conseller delegat Carlos Muñoz al front, no està integrat per les persones "que poden gestionar en aquests moments" el futur de l'aerolínia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.