Economia

L'IPC baixa 6 dècimes al gener però la taxa interanual se situa en el 4,4%

Consum

El cost de la vida ha estat una mica més barat al gener que al desembre. Concretament, l'índex de preus al consum (IPC) ha baixat al gener un 0,6%, segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).
Ara bé, si es compara amb els preus de fa un any, viure a Catalunya és ara un 4,4% més car, és a dir, una dècima per sobre de la inflació interanual en el conjunt de l'Estat, que ja és la més alta des del 1995.

L'índex de preus al consum acostuma a baixar el primer mes de l'any per l'efecte de les rebaixes i es deu sobretot als preus del vestit i el calçat, que enguany han descendit l'11,9%. En canvi, l'alcohol i el tabac, amb un 2,1%, van ser els productes del cistell que més van pujar.

En el conjunt de l'Estat, l'IPC també va baixar sis dècimes el mes passat, i la taxa interanual de la inflació es va situar en el 4,3%, una dècima per sobre de la registrada el desembre i la cota més alta des del 1995.

De fet, els preus han baixat en totes les comunitats autònomes, especialment a Navarra i la Rioja, on van caure l'1,1%. En canvi, la rebaixa ha estat més minsa a les Balears i les Canàries, d'un 0,4%, o a Madrid, on només s'ha retallat de tres dècimes.

Els que més pugen
Respecte a la taxa d'inflació interanual, la més alta és la de Castella-la Manxa i Cantàbria, on els preus s'han apujat un 4,7% en els últims 12 mesos. Aragó, amb un 4,6, i Astúries i Castella-Lleó, amb un 4,5%, són les altres comunitats on més s'ha encarit la vida.

En els últims llocs d'aquesta llista, amb els índexs més baixos, hi ha les Illes Balears, amb un 3,8%, a més de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, amb el 3,4 i el 3,5%, respectivament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona