Economia

La UGT convoca una vaga indefinida a les residències d'avis i centres de dia de l'àmbit privat

CATALUNYA

Els delegats de la UGT, reunits aquest dimarts en assemblea, han decidit convocar una vaga indefinida a les residències d'avis i centres de dia de l'àmbit privat, que començarà el pròxim 7 d'abril, amb la intenció de reclamar un conveni que dignifiqui el sector, amb una millora de les condicions laborals, econòmiques i de formació. Aquesta decisió es pren després que l'aturada del passat 3 de març, convocada també per CCOO, fos obviada per les patronals del sector, ACRA i la Unió, amb qui els treballadors intenten negociar un conveni català des del passat mes de juliol.

La UGT considera que es veu obligada a prendre aquesta mesura "en una situació límit", a causa del reiterat "boicot" de les patronals a avançar amb la negociació del primer conveni català de la dependència, ja que actualment el sector s'acull a un conveni d'àmbit estatal.

30.000 treballadors
L'acord que reclamen els sindicats permetria millorar substancialment les condicions laborals en què es troben els 30.000 treballadors del sector, format per residències d'avis, centres de dia, pisos tutelats i serveis d'atenció a domicili, centres de caràcter privat però amb un nombre de places contractades per l'administració.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.