Societat

Serveis mínims complerts en una nova jornada de vaga dels conductors d'autobusos de Barcelona

Els autobusos de Barcelona han complert els serveis mínims previstos per a primera hora del matí tot i que persisteixen els actes de sabotatge en el segon dijous de vaga dels previstos pels convocants, segons han explicat fonts de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

TMB ha informat que s'ha produït un sabotatge cap a les 3.30 hores que ha afectat un autobús llançadora que ha acompanyat els treballadors des de casa seva fins a la cotxera d'Horta, que ha aparegut amb un vidre lateral trencat.

Uns individus han trencat a les 5.30 hores el vidre de la porta d'un autobús que circula pel barri del Gorg de Badalona (Barcelonès), entre les parades de metro Artigues-Sant Adrià i Pep Ventura, per suplir aquest trajecte en obres, que està inclòs al 100% en els serveis mínims.

Els autobusos han completat la sortida de les cotxeres a les 6.40 hores tot i que la Conselleria de Treball havia dictat que a les 6.30 hores fossin a la parada d'origen.

Fonts de TMB han denunciat també una "nova forma d'intimidació" als treballadors que decideixen treballar, que reben missatges al mòbil acusant-los, fet que han qualificat de "gravíssim".
TMB ha lamentat que amb aquesta "es consumeix una nova jornada de vaga" tot i les propostes de l'empresa, i ha criticat que els sindicats convocants, ACTUB i CGT, es neguin a la negociació del conveni col·lectiu, que és el que "permetrà que s'incloguin els dos dies de descans". En aquest sentit, ha apuntat que l'empresa s'ha compromès a aplicar una reducció de jornada anual.

Per la seva banda, Josep Garganté, delegat de CGT, ha apuntat que els serveis mínims s'han complert "sense gaires problemes" i han sortit cinc o sis conductors a treballar fora dels serveis mínims, de manera que el seguiment ha estat "gairebé total".

Ha denunciat que l'empresa els ha retirat els cartells informatius i que, una vegada han sortit els autobusos dels serveis mínims, han tancat les cotxeres d'Horta i El Triangle. Els vaguistes tenen previst celebrar aquest migdia una assemblea per decidir si segueixen amb les mobilitzacions a la cotxera d'Horta. Garganté ha dit que, per aquest motiu, "han tancat les portes de les cotxeres", lloc on en principi tenen previst reunir-se.

Els conductors d'autobús de Barcelona compliran uns serveis mínims del 50% a les hores punta, de 6.30 a 9.30 hores i de 17.00 a 20.00 hores, segons va estipular la Conselleria de Treball per a aquestes mobilitzacions.

Durant les hores no cobertes per les franges horàries de les hores punta, els conductors hauran de mantenir el 25% del servei per a aquelles línies sense transport alternatiu (9, 11, 13, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109, 157 i 193), intentant respectar una freqüència màxima entre vehicles de 30 minuts.

Per a les línies del Bus del Barri, un vehicle cobreix el servei per a cada una de les línies durant les franges horàries de les hores punta. Respecte al servei de llançadores, es manté el 100% del servei quan és per substituir els trams de metro afectats per obres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona
SOCIETAT

53 milions del fons de transició nuclear pendents de distribuir entre 96 municipis

Ascó
ADMINISTRACIONS

Cambrils evita que les autocaravanes aparquin a primera línia de mar

CAMBRILS