Economia

Zapatero reuneix el seu govern per impulsar mesures per reactivar l'economia

Economia

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, presideix per primera vegada aquesta tarda la Comissió d'Afers Econòmics que ha de servir com a reunió preparatòria del Consell de Ministres extraordinari d'aquest dijous.

Zapatero ha demanat un balanç a sis dels seus ministres, els titulars d'Economia, Foment, Administracions Públiques, Indústria, Treball i Medi Ambient, sobre l'efectivitat de les 54 mesures anticrisi posades en marxa fins ara i s'estudiarà impulsar-ne de noves que afectaran sobretot les empreses i la liberalització de diferents sectors.

El vicepresident econòmic, Pedro Solbes, presentarà sense embuts un panorama que no sembla que es pugi recuperar aquest mes d'agost després dels indicadors econòmics apareguts com l'inflació del 5,1% a Catalunya coneguda aquest dimarts.

Per la seva banda, el ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, informarà sobre les xifres d'ocupació i els sectors socials més afectats per l'atur. El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, presentarà l'increment del turisme com una dada positiva. També en positiu, la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, explicarà l'augment de la licitació d'obra pública.

Consell de Ministres extraordinari
Totes aquestes mesures s'aprovaran aquest dijous en un Consell de Ministres extraordinari que mai s'havia celebrat en ple mes d'agost i amb l'economia com a únic punt de l'ordre del dia. Dos gestos inèdits del govern espanyol per demostrar que són al capdavant de la crisi econòmica i actuen per superar-la, després de les acusacions de l'oposició.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.