Economia

De la Vega: "En el segon semestre de l'any, l'economia tocarà fons"

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha reiterat en la roda de premsa posterior al consell de ministres que "estem immersos en la pitjor fase de la crisi" i que encara han de venir "un mesos durs". De la Vega "confia en què es tocarà fons el segon semestre de l'any i en què l'economia comenci a recuperar" a partir del tercer trimestre.

De la Vega ha fet aquestes manifestacions després que aquest divendres el Banc d'Espanya hagi pronosticat que que no hi haurà recuperació econòmica fins a finals del 2010 i que el PIB retrocedeixi el 3% aquest any i un 1% l'any 2010, i l'atur se situï al 19%.

La vicepresidenta s'ha mostrat "absolutament convençuda" que les mesures que adopta el govern espanyol, com el fons pels ajuntaments i la liquiditat per a les empreses "estan començant a funcionar". Aquestes mesures, segons De la Vega, permetran en un horitzó "no massa llunyà" l'Estat recuperi la senda de l'estabilització. En tot cas, ha recordat que la creació d'ocupació es prduirà tan bon punt es reactivi el crèdit a les empreses.

De la Vega també ha apuntat que l'Estat i el govern espanyol està "preparat" per la conjuntura actual i que hi ha "marge de maniobra". Les mesures adoptades, ha dit, "donaran resultat" i ajuden ja a "restaurar la confiança", que és "primordial per reprendre la senda de la recuperació". De la Vega també ha destacat que l'Estat "coincideix" amb el diagnòstic i les mesures adoptades per la resta de països del primer món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.