Economia

Solbes es reuneix amb el PP, bancs i caixes per explicar les mesures anticrisi

Economia

El vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes, es reuneix aquest dimecres amb el portaveu d'Economia del PP, Cristóbal Montoro, d'una banda, i amb els presidents de l'Associació Espanyola de Banca (AEB), Miguel Martín, i de la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvi (CECA), Juan Ramón Quintàs, de l'altra, per informar-los de l'augment fins a 100.000 euros de la garantia de dipòsits bancaris i de la creació del fons de 30.000 milions que l'executiu espanyol posarà en marxa per dotar de liquiditat el sistema financer espanyol i propiciar d'aquesta manera que les empreses i ciutadans puguin obtenir crèdit.

Les dues reunions es produiran després que Zapatero es trobés aquest dilluns a la Moncloa amb els representants del Santander, BBVA, Popular, Caja Madrid, La Caixa i Unicaja per acordar aquesta mesura i anunciar-los la intenció del govern espanyol d'augmentar a 100.000 euros la garantia dels dipòsits bancaris.

Solbes informarà els presidents de les associacions de bancs i caixes del pla que Zapatero va presentar aquest dimarts a la Moncloa perquè el Tresor Públic compri als bancs i caixes actius "de primera qualitat" i aquests puguin obrir l'aixeta del crèdit a empreses i particulars i es reactivi, d'aquesta manera, el consum.

Objectiu de les mesures
L'objectiu, segons el govern espanyol, és "garantir a través d'aquestes adquisicions, i amb un horitzó temporal suficient", que el finançament "arribi a empreses i ciutadans". "El crèdit –va apuntar Zapatero– fa que una economia pugui funcionar", perquè "sense crèdit no hi ha inversió", i sense inversió no hi ha activitat econòmica avui ni hi haurà creixement ni creació d'ocupació demà".

El secretari d'Estat d'Hisenda, Carlos Ocaña, ha reiterat que els actius que comprarà el Tresor seran de primera qualitat i que la mesura té caràcter "temporal" i "transitori" amb l'objectiu que el sistema de crèdit "es normalitzi". Aquesta, ha afirmat, "no és una operació de salvament" sinó "un préstec garantit" que "es recuperarà".
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.