Economia

L'Euribor trenca el seu rècord històric i es dispara fins al 5,418%

CATALUNYA

Un dia després que el president del Banc Central Europeu, Jean-Claude Trichet insinués apujar el preu del diner durant la pròxima reunió del Consell de Govern de l'autoritat monetària europea del 3 de juliol, els bancs han disparat totes les alarmes i durant la subhasta de diners d'aquest matí, el mercat interbancari ha fixat l'euríbor en el 5,418%.

Aquest preu del diner que es deixen els bancs cada dia en les sessions del mercat interbancari, que té el seu reflex en l'Euribor, no s'havia registrat mai des que es va posar en marxa la Unió Monetària Europea. El preu més elevat que fins ara havia recollit l'Euribor va ser el 28 d'agost del 2000, quan es va situar en el 5,341%.

Preocupació
La vicepresidenta del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, ha admès aquest divendres que l'augment de l'Euribor, que ha marcat les màximes quotes de la seva història, "és preocupant", però espera que la situació "es recondueixi aviat".

Mentrestant, ha afirmat, el govern estatal "estarà a prop dels ciutadans" i "adoptant mesures com les que ha posat en marxa des del primer dia perquè aquestes circumstàncies se superin tan aviat com sigui possible".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.