Economia

L'Euríbor tanca el juny en el 5,36 i marca un nou màxim històric mensual

Economia

L'euríbor, tipus d'interès al qual es concedeixen la majoria de les hipoteques a Espanya, ha tancat el mes de juny en el 5,361%, de manera que marca un màxim històric mensual, en situar-se 0,113 punts per sobre del nivell més alt de tota la seva història, el 5,248% que va marcar l'agost de 2000.
Aquesta dada, que haurà de ser confirmada a mitjan mes pel Banc d'Espanya, suposa el tercer rebot mensual consecutiu i un nou encariment de les hipoteques que es revisaran tant de manera anual com semestral.

En una hipoteca mitjana, que segons les últimes dades de l'INE corresponents el mes d'abril se situa en 141.422 euros, amb un diferencial mitjà de 0,50 punts i un termini d'amortització de 25 anys, els usuaris que revisaran les seves hipoteques amb l'euríbor del juny veuran incrementades les seves quotes mensuals fins a 899,21 euros, 72 euros més que els 827,15 euros que pagaven al juny del 2007, i 864 euros més a l'any.

En el cas que la revisió sigui semestral la pujada serà menor. En concret, els usuaris pagaran després de la pujada del juny 851,15 euros al mes, fet que suposa 48,15 euros més que el desembre de 2007 i 577,8 euros més a l'any.

A pesar del manteniment dels tipus d'interès, aquest indicador ha registrat diversos rècords intradiaris fins a situar la taxa mensual del juny en màxims històrics com a conseqüència del tancament dels mercats internacionals i la falta de liquiditat.

Continuarà pujant
Els experts apunten que aquest indicador continuarà la seva escalada alcista, augmentat el deute de les famílies, que a partir d'aquest mes de juny també faran front a la pujada de les tarifes de la llum, l'encariment del cru i l'augment de la inflació.

En concret, l'índex de preus de consum (IPC) de l'eurozona va augmentar tres dècimes al juny i es va situar en el 4% interanual, un nou màxim històric, segons dades preliminars publicades avui per l'oficina comunitària d'estadística, Eurostat, mentre que l'IPC harmonitzat a Espanya va arribar ja al 5,1% al juny.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.