Economia

En els últims 9 mesos una de cada cinc agències immobiliàries ha tancat

L'augment de col·legiats es deu, segons el Col·legi, a l'entrada en vigor de la nova Llei del Dret a l'Habitatge

L'estancament dels moviments en el mercat immobiliari sembla que es confirmen, segons les dades que ens arriben dels Agents de la Propietat Immobiliària (API). Segons estimacions del Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària de Catalunya, des del mes de setembre de l'any passat un 20% de les agències immobiliàries de Catalunya ha hagut de tancar portes, una situació molt semblant al que s'ha produït a l'Estat espanyol.

Segons les dades de que disposa el Col·legi, actualment a l'Estat espanyol hi ha 24.000 establiments dedicats a la compravenda d'immobles, quan fa un any n'hi havien 30.000. A Catalunya n'hi ha 6.000 i fa un any n'hi havien 7.000.

Per altra banda, en l'últim anys, el nombre de col·legiats en aquest sector ha augmentat un 30%. A Catalunya ara mateix hi ha uns 1.800 professionals col·legiats repartits en els quatre col·legis oficials catalans.

La causa de més col·legiats
Aquest augment de col·legiats es deu, segons el Col·legi, a l'imminent entrada en vigor de la nova normativa (Llei del Dret a l'Habitatge) prevista pel mes de novembre. L'aprovació d'aquesta llei ha provocat que molts professionals que fins ara actuaven en el mercat de forma lliure busquin l'emparament d'una institució que els asseguri el compliment de les noves exigències legals.

L'aprovació de la llei permetrà tornar a regular les activitats dels mediadors després d'uns anys de desregularització del sector. Segons Joan Ollé, president del Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona, "la finalitat d'aquesta nova regulació serà garantir la seguretat jurídica de les transaccions que es realitzin en benefici del consumidor".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.