Economia

Demanen imputar Pilar Valiente en el frau de Gescartera

La defensa de Camacho reclama que declari com a testimoni l'expresident de la CNMV Juan Fernández Armesto

El judici oral per l'estafa de Gescartera, destapada l'any 2001 i que va afectar més de 4.000 persones i va deixar un forat patrimonial d'uns 52 milions d'euros, va començar ahir a Madrid . Ahir va ser el torn de paraula de les acusacions i la defensa i la llebre la va aixecar l'advocat de l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (Adicae), que va demanar la incorporació a la causa com a acusats dels antics responsables de la CNMV -Pilar Valiente, que n'era la presidenta, i Luis Ramallo, exvicepresident i exdiputat del PP- i d'Enrique Giménez Reyna, exsecretari d'Estat d'Hisenda. Tots tres van dimitir en el seu moment però no han respost legalment per les seves presumptes responsabilitats.

L'Adicae ja va demanar aquestes implicacions durant la fase d'instrucció, però va ser arxivada el 2006 per l'Audiència Nacional. A aquesta nova petició de l'Adicae, que agrupa l'acusació de 987 dels 4.000 estafats, s'hi van sumar durant la jornada 14 advocats d'acusacions particulars, alguns dels quals en representació de diversos afectats. De fet, diverses acusacions van demanar al tribunal la nul·litat de l'obertura del judici oral perquè no es va pronunciar sobre la imputació de Valiente, Ramallo i Giménez Reyna.

Una altra petició en la qual van coincidir les acusacions va ser conèixer el patrimoni del principal acusat, que era el propietari de Gescartera i el cervell de la trama, Antonio Camacho.

Més peticions
La defensa de Camacho, per la seva banda, va demanar que declari com a testimoni l'expresident de la CNMV Juan Fernández Armesto, que va presidir l'entitat fins a l'any 2000.

Caja Madrid, acusada juntament amb La Caixa de responsabilitat civil subsidiària, va sol·licitar la nul·litat de l'acte perquè creu que no hi ha proves i va demanar que s'imputi per la mateixa causa entitats com Bankinter, HSBC i Deutsche Bank. L'Adicae també va apuntar que s'hi hauria d'incloure el Santander i l'auditora Deloitte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.