Economia

Comença el judici per l'estafa de Gescartera a 4.000 inversors

El propietari de la societat, Antonio Camacho, s'enfronta a onze anys de presó per apropiació indeguda i falsedat

Avui s'inicia a Madrid el judici oral per l'estafa de la societat d'inversió Gescartera, sis anys després que es destapés el frau a més de 4.000 inversors. El que va ser el gran escàndol financer de l'època de la majoria absoluta de José María Aznar, va estafar més de 52 milions d'euros amb un bon nombre d'implicats que després han sortit indemnes.

Així, la causa té 14 imputats, entre els quals destaca el propietari de Gescartera, Antonio Camacho, per al qual la Fiscalia Anticorrupció va demanar onze anys de presó per apropiació indeguda i delicte continuat de falsedat, a més d'una multa de 263.238 euros.

Entre la resta d'imputats també hi ha la presidenta de la societat, Pilar Giménez Reyna, germana de qui aleshores era secretari d'Estat d'Hisenda, Enrique Giménez Reyna, l'única víctima política del cas juntament amb la presidenta de la CNMV, Pilar Valiente.

En el sumari, de més de 50.000 folis, hi figuren també Caja Madrid i La Caixa, considerats responsables civils subsidiaris per les acusacions particulars, que no han aconseguit responsabilitzar l'Estat.

No obstant, han sortit indemnes tots els alts càrrecs polítics, així com l'exvicepresident de la CNMV i exdiputat del PP Luís Ramallo, que va fer de notari per a Gescartera en diverses ocasions i que no va negar haver rebut regals d'Antonio Camacho.

Entre les acusacions particulars hi ha la Fundación Once, les mútues de la Policia i de l'Armada, diversos ordes religiosos, algun col·legi professional i diverses ONG, com Mans Unides.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.