Economia

El frau més gran de Wall Street

Si algú pensava que ho havia vist tot després de mesos de convulsió al sector financer, s'equivoca. Un afable senyor de 70 anys, Bernard Madoff, ha estafat 50.000 milions de dòlars amb fons de risc. Madoff assegura que l'operació l'ha dirigida només ell, però evidentment, ningú no se'l creu, ja que es tracta d'una estafa piramidal. No és un qualsevol, és un magnat de Wall Street i l'expresident de Nasdaq, que ha provocat un dels majors escàndols de la indústria financera dels Estats Units.

L'estafa podria tenir un impacte multimilionari a l'Estat espanyol, on diversos "hedge funds" haurien exposat fins a 3.000 milions d'euros en sistemes d'inversió dissenyats per aquest estafador, concretament, clients de companyies com Santander, Banif, BBVA i M&B Capital Advisers.

El frau va ser descobert per l'FBI aquest dijous després que el propi Madoff reconegués als seus treballadors que estava arruïnat i que tot plegat era una estafa amb un forat de 50.000 milions de dòlars. El detingut va confessar a l'FBI que havia creat una estructura piramidal segons la qual l'entrada de nou patrimoni servia per pagar rendibilitats als inversors que ja estaven presents a la societat.

 

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.