Economia

El Banc Santander admet pèrdues de 2.330 milions arran de l'escàndol Madoff

Economia

El Banc de Santander ha emès un comunicat aquest diumenge al vespre un comunicat en el qual admet pèrdues de 2.330 milions d'euros arran de l'estafa piramidal suposadament comesa pel broker Bernard L. Madoff.

D'aquesta quantitat, 2.010 milions corresponen a inversors institucionals i clients de la banca privada internacional, i els 320 milions restants, formen part de les carteres d'inversió de banca provada espanyola.

Així mateix, Banc Santander, a través de la societat Optima, que gestiona aquests fons d'inversió, també ha anunciat emprendrà accions legals per defensar els interessos dels accionistes.

L'entitat bancària ha explicat que Optimal Investment Services és la gestora del Grup Santander especialitzada en la gestió de fons i institucions d'inversió alternativa, i d'entre aquestes entitats, hi ha Optimal Multiadvisors Ireland, consituïda a Irlanda i autoritzada per la Financial Services Regulatory Authority (ISFRA). Aquesta última té un subfons, denominat Optimal Strategic US Equity, de la qual Madoff Securities, empresa de Bernard L. Madoff, era l'entitat encarregada de les inversions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.