Economia

Nervis hores abans que obrin els parquets borsaris

A poques hores perquè les borses reprenguin la seva activitat, els nervis es tornen a apoderar dels accionistes i inversors. Ha durat ben poc, l'anestèsia de l'aprovació del pla de rescat bancari de l'administració Bush divendres al vespre, perquè avui diumenge el sistema financer mundial s'ha llevat amb una nova mala notícia.

El banc hipotecari alemany Hypo Real Estate es troba de nou en perill de fallida. El grup d'entitats privades que havien acordat un pla de rescat financer amb el govern d'Angela Merkel finalment s'han fet enrere. Els empresaris s'havien compromès a aportar 15.000 milions d'euros, i el govern n'hi hauria afegit 20.000 més. Tot i així, les esperances per salvar Hypo Real Estate encara no estan perdudes, i avui hi podria haver una nova reunió per buscar solucions.

D'altra banda, el govern belga podria decidir avui què fa amb la seva part del grup bancari Fortis abans que demà obrin les borses. Diumenge passat, els governs de Bèlgica, Holanda i Luxemburg van acordar rescatar el grup financer i dividir-lo posteriorment en tres parts, corresponents a les àrees de negoci als tres països.

El govern holandès va decidir nacionalitzar la seva part, i ara s'està a l'espera de saber què pensa fer l'executiu de Bèlgica. Una opció podria ser vendre el banc a entitats estrangeres, entre les quals sembla que té moltes opcions el grup francès BNP Paribas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.