Economia

Economia

Es preveu una producció d’oli als Pallars “de més qualitat i quantitat”

L’Associació de productors d’oli del Pallars Jussà treballa per la creació d’una marca col·lectiva

El Molí de la vall de Bar­ce­dana, al Pallars Jussà, ja ha estre­nat una tem­po­rada que, segons el pro­duc­tor d’oliva, Ivan Cae­lles, s’espera que sigui de “més qua­li­tat i més quan­ti­tat” que l’any pas­sat quan la collita va estar mar­cada per la sequera. Com explica el pro­duc­tor a causa del canvi climàtic cada cop més s’avança la collita. La mete­o­ro­lo­gia i les inver­si­ons en tec­no­lo­gia al molí han permès començar molt més aviat i poder fer un oli d’oliva extra verd molt pri­me­renc. Al Pallars Jussà hi ha docu­men­ta­des 722 hectàrees de con­reu d’oli­vera i 385 explo­ta­ci­ons. La majo­ria, 295, amb menys de 2 hectàrees de superfície. Pel que fa a la pro­ducció d’oli­ves que es pot arri­bar a fer al Pallars Jussà està entre les 700 tones i un milió de qui­los. Al Molí de la vall de Bar­ce­dana aquesta tem­po­rada con­fien arri­bar a les 300.000 tones. La majo­ria dels socis del Molí for­men part de l’Asso­ci­ació de pro­duc­tors d’oli del Pallars Jussà, enti­tat que tre­ba­lla per la cre­ació d’una marca col·lec­tiva. Segons ha expo­sat Cae­lles a l’ACN, la pro­ducció d’d’oli­ves depèn també de la vari­e­tat d’oli­ve­res i de la zona del Pallars. Per regla gene­ral ha expli­cat que la pro­ducció serà “més bona” i de “més tones”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia