Economia

Solbes presenta uns pressupostos que "miren al futur" per fer front a la crisi

Economia

El vicepresident segon del govern espanyol, Pedro Solbes, assegura que els pressupostos generals de l'Estat per al 2009 "seran uns pressupostos austers que miren al futur" per fer front a la situació "complexa" que travessa l'economia espanyola que, segons ha remarcat, començarà el camí de la recuperació de la crisi a mitjans de l'any que ve, gràcies, segons ha dit, a l'enfortiment de l'economia espanyola i a les mesures posades en marxa pel govern de Zapatero.

Solbes ha llançat un missatge de tranquil·litat assegurant que els ciutadans poden estar "molt tranquils, perquè els seus estalvis no corren perill en cap de les entitats financeres espanyoles.

Solbes ha explicat que el deute públic augmentarà dos punts, fins a un 38,8% del PIB. Malgrat això, Solbes assegura que l'economia espanyola seguirà en una posició "molt còmoda" en comparació amb altres països de la UE.

El deute públic
En una roda de premsa al Congrés després de presentar els pressupostos per al 2009, Solbes ha recordat que el deute públic espanyol és vint punts inferior a la mitjana de la UE, fins i tot malgrat la previsió d'un increment per a l'any que ve.

Solbes preveu un dèficit d'un 1,6% del PIB per a aquest any i d'un 1,5% per al que ve. Per al conjunt de les administracions públiques el dèficit se situarà al voltant d'un 2% en els dos exercicis.

Solbes també ha indicat que l'augment del deute estarà provocat per l'increment dels actius financers i pel menor creixement del PIB nominal.

El vicepresident segon ha reiterat que el creixement de l'economia espanyola dels dos pròxims trimestres serà "pràcticament nul", fet que no impedirà aconseguir un creixement d'un 1,6%, segons l'estimació prevista per l'executiu espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.