Economia

Zapatero anuncia un fons que finançarà entitats financeres a canvi d'actius "de màxima qualitat"

Crisi econòmica

El president del govern espanyol ha anunciat aquest dimarts en roda de premsa el pla de mesures adoptades després de la reunió del Consell de Ministres d'Economia i Finances de la Unió Europea (ECOFIN). En primer lloc, Zapatero ha confirmat la mesura ja avançada pel ministre Solbes, en el sentit que el govern "enfortirà el sistema de garantia de dipòsits", elevant-la fins als "100.000 euros per titular i entitat".

La segona mesura anunciada per Zapatero ha estat la de crear un fons amb càrrec al Tresor amb una aportació de 30.000 milions d'euros "ampliable fins als 50.000 milions". Aquest fons es destinarà a "adquirir actius espanyols de màxima qualitat per garantir que el finançament arribi a les empreses i els ciutadans". L'actuació del fons, ha continuat Zapatero, "serà estrictament temporal fins que els mercats recuperin el seu funcionament normal", al temps que la seva "extinció es produirà de forma natural quan es normalitzin els mercats".

"A diferencia dels plans d'altres països –ha assenyalat Zapatero–, aquesta iniciativa no és per rescatar ni per sanejar el sistema financer, sinó que es prevenen riscos". "El Tresor no comprarà actius tòxics sinó sans", ha insistit.

Mesura de confiança
Pel que fa a la garantia de dipòsits, Zapatero considera que aquesta és "una mesura de confiança en les nostres entitats financeres", al temps que ha afegit que "els ciutadans i les empreses poden confiar plenament en els seus estalvis". El president de l'executiu ha reblat també que "si hi ha algun lloc on els estalvis estan sans i estalvis és a les entitats financeres espanyoles".

Zapatero ha anunciat així mateix que el proper Consell de Ministres formalitzarà les mesures. Així mateix, el president ja ha informat del nou pla al líder de l'oposició, Mariano Rajoy i farà el mateix "en breu" amb els agents socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.