Economia

Solbes garanteix que el fons d'ajut a la banca tindrà un "cost zero" per als ciutadans

"El govern ni presta, ni regala, sinó que inverteix en el nostre país, amb l'objectiu de reactivar l'economia per tornar al camí del creixement. I tot es recuperarà". Amb aquestes paraules, la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha assegurat aquest divendres que l'operació d'ajut a la banca anunciada per José Luis Rodríguez Zapatero no comporta cap risc per als fons públics.

En la mateixa línia s'ha expressat el vicepresident segon i ministre d'Economia, Pedro Solbes, després del consell de ministres que ha aprovat el decret llei que crearà un fons de 30.000 milions d'euros perquè l'Estat compri actius als bancs i caixes.

Segons el ministre, l'operació tindrà un "cost zero" per als ciutadans, ja que els actius que s'adquiriran seran "de màxima qualitat" i es revendran un cop es torni a la normalitat en els mercats financers. Tanmateix, Solbes ha admès que en el decret llei no s'hi ha inclòs cap "pacte de recompra", que garantiria el final desitjat de l'operació. "Planteja dificultats tècniques", ha al·legat. I ha afegit que hi ha "prou marge de maniobra per buscar altres fórmules".

L'objectiu del govern de Zapatero és, segons Solbes, permetre que les entitats financeres espanyoles continuïn donant crèdits "a les empreses i a les famílies", una finalitat que s'ha fet constar en el preàmbul del decret llei. "Ara mateix hi ha una clara falla de mercat, a tot el món. Per això les entitats financeres espanyoles, tot i ser sòlides, tenen dificultats per accedir al crèdit, com tothom. Per això el govern ha pres mesures per injectar liquidesa, perquè empreses i ciutadans puguin accedir al crèdit", ha argumentat el ministre.

El decret llei, que entrarà en vigor dilluns o dimarts, s'ha aprovat aquest divendres inesperadament, ja que s'havia anunciat que abans calia un informe del consell d'Estat. Solbes, però, ha explicat que el consell d'Estat ha informat avui que no veia cap objecció per a l'aprovació immediata del decret i el govern l'ha tirat endavant, contradient el que havia anunciat ahir públicament i en una reunió amb Cristóbal Montoro, del PP.

 

 

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.