Economia

L'Euribor supera el 5,5% per primer cop a la seva història

Economia

L'Euribor ha marcat aquest dimecres el 5,505 per cent, el nivell més alt en els prop de deu anys d'història que, si es manté durant el mes d'octubre, produiria en les hipoteques subscrites fa un any pujades de més de 900 euros l'any.

L'octubre del 2007, l'Euribor es va situar en el 4,607 per cent, fet que va situar la quota mitjana d'una hipoteca de 150.000 euros a 25 anys dels 845 euros anteriors a més de 920, gairebé 80 euros més al mes.

L'Euribor és el tipus d'interès més utilitzat per les entitats financeres per fer préstecs de diners al mercat interbancari de l'euro i és l'indicador més utilitzat, encara que no és l'únic, per calcular les hipoteques.

La seva trajectòria està lligada a la política monetària del Banc Central Europeu (BCE) i acostuma a pujar quan el BCE té previst incrementar els tipus d'interès.

Amb tot, en els últims mesos l'indicador ha incrementat en excés el diferencial sobre els tipus d'interès a l'eurozona, cosa que ha reflectit encara més les tensions que existeixen en el mercat interbancari.

Així, l'Euribor va tancar aquest setembre en el 5,384%, el seu segon màxim històric mensual després d'haver marcat un juliol amb el 5,393%, fet que suposa una diferència de més d'un punt percentual per sobre del tipus d'interès a l'eurozona, que és del 4,24 per cent.

En condicions normals, l'Euribor no hauria de superar el tipus d'interès a l'eurozona per més del 0,30 o el 0,50 per cent.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.