Economia

El govern britànic comprarà accions dels principals bancs per evitar la crisi financera

El govern britànic ha anunciat aquest dimecres un pla de rescat de 50.000 milions de lliures (d'uns 62.000 milions d'euros) per estabilitzar el sistema financer del país, fet que suposa una parcial nacionalització de la banca.

Els diners serviran per comprar accions en els principals bancs del país, que aquests dies pateixen fortes caigudes que, en alguns casos, com el Royal Bank Scotland, han arribat fins al 40 per cent.

Les institucions que han confirmat la seva participació en el programa de recapitalització són l'Abbey, Barclays, HBOS, HSBC, Lloyds TSB, Nationwide, RBS i Standard Chatered. Segons el govern, s'hi podrien afegir d'altres bancs.

Aquestes institucions s'han compromès a augmentar el seu capital abans de final d'any per un total de 32.340 milions d'euros, encara que l'increment variarà segons els casos.

El govern de Gordon Brown ha explicat que està disposat a facilitar un mínim de 25.000 milions de lliures addicionals a les entitats que reuneixen els requisits necessaris per a l'adquisició d'accions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.