Economia

CCOO de Catalunya renuncia a utilitzar l’IPC com a referència per a les revisions salarials

IX Congrés de CCOO Catalunya

Aquest matí ha estat aprovat en el 9è Congrés de CCOO de Catalunya el nou pla d’acció del sindicat amb un 85,3% dels vots a favor. El canvi més important que incorpora fa referència a una de les grans lluites dels sindicats: la negociació col·lectiva d’augments salarials, ara encara més important que mai a causa de la crisi, que ha portat els empresaris a demanar la congelació salarial o com a mínim la moderació.

El sindicat que comandarà des d’avui Joan Carles Gallego deixarà d’utilitzar l’IPC com a referència perquè la previsió, que és cada any del 2% perquè és l’objectiu de la Comissió Europea, és “injusta i mai es compleix”, segons Manel Garcia Biel, portaveu en funcions del sindicat.

A partir d’ara, la intenció de CCOO de Catalunya és demanar, com també han fet els empresaris, augments salarials en funció del sector i de l’empresa i dels seus resultats i de la productivitat dels treballadors. Es dóna el cas que, tot i que des que s’aplica l’IPC previst sempre ha estat inferior al real, aquest any podria ser a l’inrevés a causa de la caiguda del petroli, que ha frenat els preus. Per això, deixar d’utilitzar l’IPC pot ser fins i tot un avantatge a l’hora de negociar un conveni.

Al migdia se celebren les votacions per triar Joan Carles Gallego com a nou secretari general. Tot i que la seva candidatura és l’única que s’ha presentat per a la secretaria general de CCOO de Catalunya, s’ha presentat una candidatura crítica per al comitè executiu, que compta amb Blas Rodríguez, de la Federació del Barcelonès, i Miguel Peláez, de la de Construcció, com a homes forts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA